Tycker du att en jultröja är ett fantastiskt plagg eller tillhör du dem som tycker att det nästan inte finns något kitchigare? Detta ack så utskällda men roliga plagg har fått en renässans.  Nu står du där och har blivit inbjuden till en fest där temat är jultröjor. Du kan ta det lugnt, det går att matcha jultröjan efter din personlighet.

 

Jultröjor efter personlighet:

 

Den kreativa typen:

Gillar du att sy? Då kan du dekorera en redan inköpt jultröja.  Piffa upp Rudolf med en röd boll du syr på eller varför inte en blinkande julguirlang om du har köpt en tröja med en julgran på. Du kan också sy dit extra glitter. Det finns massor av möjligheter om du tänker kreativt.

Den klassiska typen:

Är kitchiga jultröjor bara det värsta du vet? Lugn, det finns dämpade, nedtonade modeller för dig också. Det går också bra att matcha med en skjorta under.

Du som tycker om att bli sedd:

Nu har du chansen. Det finns jultröjor med slogans, jultröjor som spelar musik och blinkar. Gillar du Rudolf, jultomten eller änglar? Jultröjor finns i så många varianter, det är bara att botanisera loss.

Den ekologiska typen:

Det kan vara lite svårare att hitta jultröjor som passar denna personlighet men de finns.  Tänk hemstickade tröjor från frigående får på Gotland. Välj en jultröja med ekologisk ull om du vill bära den med rent samvete.

Vintagetypen:

Kolla i din mormors gamla gömmor. Kanske har du tur att hitta en från äldre dagar. Om du inte lyckas med detta kan du alltid ta en tur i en second-hand butik och se om du har tur och hittar en där.

 

Alla jultröjor är inte med Rudolf på. Tänker du lite annorlunda kan du hitta en som känns helt rätt för dig.