Vad bör du tänka på när du letar efter en ny hyresbostad? I den här artikeln kommer vi ta upp våra bästa tips och goda råd när det gäller att leta bostad. Det finns nämligen en hel del som är bra att tänka igenom innan du väljer vilken bostad du vill hyra.

Ställ dig i kö i god tid

Många bostadsbolag tillämpar kötid. Det innebär att den som har stått i kö längst är den som får chans i första hand när en lägenhet blir ledig. Så även om det finns många lediga lägenheter kan det vara svårt att få möjlighet att hyra om du inte har lång kötid. Se alla lediga lägenheter i Stockholm på Bostadslistan.se.

 

Men även om du inte har stått i kö länge och behöver en ny hyresbostad med kort varsel finns det möjligheter. Kolla med privata uthyrare, de kan tillämpa andra regler eller låta dig gå före i kön om du har en stabil ekonomi och är skötsam.

Leta efter ett bra läge

Det mesta går att ändra när det gäller bostäder. Du kan tapetsera om eller till och med be hyresvärden att ta ner eller sätt upp någon vägg om du tycker att det behövs. Men läget är svårt att ändra på. Så leta efter en hyresbostad med riktigt bra läge. Självklart vill du ha nära till skola, arbete och fritidsintressen och vänner. Samtidigt kan det vara härligt att vara nära naturen. Dessutom är läget ofta avgörande för hur hög hyran blir.

 

Så lägg ner mycket tid på att hitta en hyresbostad med ett läge som du tror att du kommer att trivas med under lång tid framöver. Det kommer du inte att ångra. Många föredrar att bo centralt i någon större stad – och fördelarna med det är såklart uppenbara.