Många unga drömmer om att bo inne i en storstad. Det är just när du är ung och fri som du ska passa på att göra detta om det är något du drömmer om.

Många tjejer har nog blivit inspirerade av serien Sex and the city, och vill vara en cool, självständig tjej som bor i en fin lägenhet mitt inne i stan och lever det liv hon vill. Men verkligheten kanske inte är lika enkel som på tv, tyvärr.

Hitta lägenheten

Att få tag på en lägenhet mitt inne i centrala Stockholm till exempel, är inte det lättaste.

Du kan köpa en liten etta mitt inne i en stad, till exempel Stockholm. Lägenheterna inne i centrala Stockholm är dyra, så en etta är nog vad du eventuellt kan ha råd med. Är du rik och har massa pengar så kan du självklart välja och vraka. Men har du en normal inkomst för en ung person, så har du troligtvis endast råd med en etta.

Välj vilken stadsdel du vill bo i, eller vilken du har råd att bo i, och gå sedan på många visningar så du vet vart du vill bo, hu du vill bo och hur de olika områdena verkar både trivsel mässigt och pris mässigt.

Nu är du mitt i smeten, har nära till allt, och kan leva livet.

När du hittat din lägenhet, och lyckats köpa den, då börjar ditt city liv. Du har nära till det mesta och kan gå överallt, du behöver ingen bil. Det är lätt och smidigt när du ska ut på stan och träffa dina tjej kompisar för en middag eller klubb kväll.

Lev livet, gör det du vill och drömmer om, just nu.

När du blir äldre kanske du prioriterar annorlunda. Du kanske träffar en partner och vill bo tillsammans, då kan ni antingen köpa en större lägenhet i staden tillsammans eller för samma pengar få ett fint hus en bit utanför centrala Stockholm.

Hur du känner, tänker och vill ha det då, och hur din partner känner – det är något ni får tänka på då.

Du vet inte hur framtiden ser ut, så fånga dagen och lev nu.