Vill du uppleva riktig vinter med massa snö? Bor du i södra Sverige är det kanske något som inte tillhör vanligheten en vinter längre. Ni kanske inte har sett snö alls på flera år? 
Bor du i någon av alla de många andra delarna av Sverige och vanligtvis får snö vintertid, så kanske det inte är i samma mängder som på andra platser. Vill du uppleva en plats med riktigt mycket snö?

Då kan du ge dig ut på en åka till snön resa:

Alperna

Ett val som garanterar snö men som är ganska dyrt. Dessutom är alperna mer inriktat på skidåkning, och bara för att du vill ha vinter och snö så innebär det ju inte att du vill åka skidor. Gillar du dock att åka skidor så erbjuder ju alperna både snö och skidåkning.

Fjällen

Är det just skidåkning du är ute efter så kan du åka till de svenska fjällen, lite mindre än alperna men mycket billigare. Dock kan en vecka i till exempel Åre kosta skjortan den med.  I de svenska fjällen så finns mycket mer än skidåkning också. Det finns många spa hotell där du kan både vada jacuzzi, få massage och olika behandlingar och simma i pool. Det brukar även finnas möjlighet till att hyra scooter och mycket andra aktiviteter som kräver snö.

Norraste Norrland

I norraste Norrland så kommer det alltid mycket snö. Där är det inte en fråga om ifall det kommer snö utan snarare om hur mycket, hur fort och hur länge den stannar kvar. I byarna runt Gällivare så kommer det ofta snö redan i september eller oktober, och den stannar kvar till maj ungefär. Det brukar vara två meter höga plogvallar och det kan komma upp mot en meter snö på bara något dygn. Det kan även bli riktigt kallt. Nattavaara, en by som ligger cirka 6 mil från Gällivare, är känd som en av Sveriges kallaste platser. Där är det ofta kallare än -40 grader på vintern. Söker du winter wonderland så är detta platsen. Kör du bil ut till Nattavaara från Gällivare, mitt i vintern, så tror du att du kört rakt in i en sagovärld. Träden tyngs av snö, vallarna är höga, och har du tur kanske till och med en ren kikar fram. 
Det är inte heller helt ovanligt att det sommartid kan bli riktigt kallt och dåligt väder där uppe, bara för något år sedan så snöade det på midsommar afton.