Det finns många fördelar med att bo en bit utanför storstan, eller ute på landet. Luften är oftast renare, och man har en reell möjlighet att uppleva lugn och ro, utan konstanta ljud och buller. De flesta föredrar nog också, att ha utsikt till naturen, t.ex. skog och mark, eller en sjö, istället för att ha utsikt till fasaden på nästa höghus. En annan stor fördel, är att man oftast får flera kvadratmeter för pengarna, när man köper ett hus på landet jämför med inne i stan. Dessutom, så är det i våra största städer inte ens säkert att man kan finna ett förnuftigt boende centralt, eftersom det är trängsel och bostadsbrist.

Jobbmöjligheter

Bland nackdelarna med att bo en bit utanför våra städer och tätorter, er en av de största, och mest uppenbara, att man som regel skall pendla längre sträckor till sin arbetsplats. Men samhället är under konstant förändring och de flesta har idag tillgång till en bra bredbandsuppkoppling, och allt mera av människors arbete utförs via en dator och/ eller via telefonen. Därför har fler och fler en möjlighet att arbeta hemifrån, helt eller delvist, nuförtiden. Och om man kan arbeta hemifrån några dagar varje vecka, så bliver transporttiderna och transportkostnaderna inte så stora, även om man bor en bit utanför städerna.

Hemmakontor

Det man behöver för att kunna arbeta hemifrån, är egentligen inte så omfattande eller dyrt. Man skall såklart ha en bra och stabil internetuppkoppling, samt ett litet hemmakontor. Det som behövs för ett hemmakontor, är som regel en dator, en skrivare, telefon, och såklart ett skrivbord med en bekväm stol. Att skriva ut dokument och liknande från sitt eget kontor, behöver heller inte innebära en större utgift nuförtiden, om man använder kompatibla tonerkasseter till sin laserskrivare, som du bland annat kan finna via länken. Det är en fördel, om man kan ha sitt hemmakontor i ett eget rum, så att man kan få känslan av att när man är inne på kontoret, så är man på jobbet, och i övriga rum är man hemma och har fritid. Det är nämligen den enda potentiella nackdelen med att arbeta hemifrån, det om man glömmer att hålla arbete och fritid åtskilt.