Det regnar, det kanske häller ner och barnen klagar och säger att de har tråkigt! Vad gör du när det är för kallt att spela fotboll ute? En stormig eftermiddag kan låta som en bra dag för en film, men det är också ett perfekt tillfälle att göra något aktivt inomhus.

Internet och digital teknik har kommit för att stanna i våra hem, vilket påverkar stora delar av våra liv. Datorer, spelkonsoler, tabletter, smartphones och andra enheter har anpassats till vardagliga rutiner, och vi får nog erkänna att de har ändrat på dynamiken i hemmen. En av dessa förändringar är hur Internet och de digitala enheterna påverkat fritids- och nöjesaktiviteterna. Att göra något aktivt inomhus betyder inte längre att spela bordtennis i källaren. Nu ersätter digital teknik den sortens aktiviteter.

De senaste två decennierna har våldsamma och adrenalinpumpande spel varit riktigt populära både bland spelutvecklare och spelare. Den här typen av mer eller mindre våldsamma spel, är väl knappast vad man kan kalla avkopplande. Videospel i sig är, som vi nämnde, inte heller någon nyhet.

Familjen samlas?

Där de stora förändringarna uppstått är inte så mycket vid själva spelen utan på det sätt som online aktiviteter naturligt ingår i vår vardag. Det sättet vi interagerar med varandra på som ändrats. Vi kan samlas vi middagsbordet utan att alla är där. Några deltar via telefonen, och är med på skype, messenger eller whatsapp. Hela storfamiljen kan samlas i studentlyan och umgås med den som precis flyttat hemifrån, helt utan trängselproblem. Eller man kan spela tennis utan att skaffa utrustning eller betala för tränare och tid på banan. Man sätter på tennisprogrammet på wii-konsollen och sedan spelar man någon timme. Samma fysiska aktivitet, men inte i närheten av de samma utgifterna.

Ett annat spel som hittat sin plats på nätet är de gamla hederliga bingospelen,  Klik her så hittar du flera olika varianter på bingospel; vardagseskapism när den är som bäst och riktigt roligt med!

Men vi är alla olika och det finns ju många som är ute efter lugnare upplevelser. Sanningen är ju att olika spel kan vara riktigt lugna tidsfördriv. De senaste åren har enkla onlinespel vunnit inpass i vår vardag. Allt från gammal hederlig patiens till mera fantasifulla nyskapelser. Onlinespel är kanske inte stora mästerverk när det gäller spelutveckling, men efter en hektisk dag kan det vara otroligt skönt att koppla av med.