Med hjälp av smycken kan du lätt ändra din look. Kanske ett par små, diskreta örhängen till vardags på jobbet eller i skolan.  

Ska du göra något på kvällen, till exempel gå ut på en middag, en drink, eller en date, så kan du välja ett par större örhängen som hänger och dinglar och syns mer. Då har du enkelt ändrat din stil. Även armband, halsband och ringar kan lätt piffa upp din stil. Självklart beror detta på hur din vardags stil ser ut.

Tillbehör

Tillbehör som scarfs, hattar och väskor är även de saker som lätt kan visa din stil och ändra din look. Till vardags kanske du har en större väska eller ryggsäck för att få plats med allt du behöver ha med dig till jobbet eller skolan.  

Men på kvällen kanske du bara behöver plånbok och mobil? Då kan du byta till en liten handväska. Stil på den kan du variera beroende på vad du ska göra. 

Vad din stil säger om dig 

Hur du klär dig, vilka smycken och accessoarer du har på dig, säger mycket om dig som person. Kanske du inte tänker på det själv, att det sänder ut signaler. Men folk runt omkring dig ser hur du ser ut och utifrån det skapar de en bild av vem du är. Denna bild behöver ju inte stämma med verkligheten, men det är ändå så de personerna kommer se på dig. Detta kan vara värt att tänka på vid vissa tillfällen som till exempel vid en anställningsintervju eller när du börjar ett nytt jobb. 

Tänk på detta: 

  • Om du ska på anställningsintervju på till exempel en förskola så klä dig i lämpliga kläder och smycken för att arbeta med små barn. Stora örhängen kanske inte är så lämpligt då barnen kan dra i dem eller fastna i dem. Inte heller långa halsband som barnen kan dra i, eller stora ringar som du kan råka göra illa barnen med. 
  • Ska du på anställningsintervju på ett kontor så kanske du inte ska komma dit i mjukiskläder och stora örringar i öronen och så vidare 

 

Vid en anställningsintervju så marknadsför du dig själv, då måste du kunna visa att du är intresserad av att jobba hos just dem, och visa det även genom hur du ser ut – att du är lämplig.