Jag trivs bäst i öppna landskap, ja så sjunger Ulf Lundell i sin klassiska sång, som vi nog alla känner till. Och när vi nu är så priviligierade, som bor i ett land som fortfarande har massor med öppna landskap, så är det väl egentligen synd att inte ta till vara på detta. En stilla tur i natursköna omgivningar, är bra för själen. Faktiskt så kan det vara med till att motverka faktiska sjukdomstillstånd så som depression och stressymptom.  Det finns många olika sätt att uppleva natursköna landskap på. Det kan vara en lång promenad eller joggingtur. Ett annat väldigt bra sätt, och som kan rekommenderas, är genom en cykeltur. På en cykel kan man ta sig längre distanser, och det är möjligheter oavsett vilken fysisk form man befinner sig i.

Välj en cykel efter behov

Om man önskar att cykla turer ute bland öppna landskap, så är det viktigt att man har en välanpassad cykel med bra kvalitet, om man skal ha bästa möjliga förutsättningar att få en god upplevelse. Om man önskar att cykla riktigt långa turer längst våra landsvägar, så kan man välja en racercykel. Vill man däremot komma helt tätt på naturen, och inte känna sig begränsad av vägar, så är en mountainbike att föredra. Cykelturer ute i naturen på en racercykel eller mountainbike ger dessutom riktigt bra och sund motion. Man förenar på så sätt nytta med nöje.

Möjlighet även utan större fysisk ansträngning

Om man inte har fysiska förutsättningar att cykla en lång tur på en klassisk racercykel eller mountainbike, eller om man helt enkelt bara vill ha njutning för själen utan större fysisk ansträngning, så finns det nuförtiden ett stort urval av El-cyklar. Med en El-cykel kan man cyklar långa turer utan stor energiåtgång. El motorn hjälper till så att man nästan svävar upp för backar och krön, och man kan fokusera på att njuta av turen. Oavsett om du väljer att uppleva våra öppna landskap via en El-cykel, racercykel eller mountainbike, så finns det ett stort urval av kvalitetscyklar at välja mellan, bland annat hos hellorider.

Nära havet vill jag bo.., sjunger Lundell vidare. Men man behöver inte nödvändigtvis bo nära de öppna landskapen eller havet, man kan ju nämligen ta ut på en cykeltur och på så sätt taga del av den sköna, svenska naturen.