Det finns många olika sorters fotproblem som kan drabba oss på grund av överansträngning, felställning i foten, idrottsskador eller genetiska problem. Smärta och besvär i fötterna kan påverka hela kroppen. Om man stiger fel kan man förutom att få ont i fötterna, även uppleva smärta i knän, höfter, ryggen och nacken.

Om man lider av något vanligt fotproblem är det bäst att uppsöka en läkare eller fysioterapeut som kan ställa en diagnos och ge information om behandlingsmöjligheter. Många av dessa besvär kan läka av sig själv med tiden i samband med vila och övningar som stärker foten. Det är även viktigt att använda ortopediska skor eller iläggssulor som ger stöd och skydd. Align Footwear är specialiserade på högkvalitativa skoinlägg som kan hjälpa till att lindra olika sorters fotbesvär.

Iläggssulor för hälsporre

Hälsporre är en vanlig åkomma som uppstår då senan som sträcker sig över hålfoten har skadats på grund av slitage. Detta ger upphov till en smärtsam beläggning under hälen. Denna åkomma drabbar oftast överviktiga och äldre personer, men kan även bero på överansträngning. Senan kan slitas om man använder obekväma skor under en längre tid eller om man ansträngt foten genom att idrotta med olämpliga skor. Åkomman behandlas främst genom vila, lätta övningar och med stötdämpande iläggssulor.

Iläggssulor för nedsjunkna fotvalv

Nedsjunket fotvalv innebär att den främre delen av foten sjunker ihop på grund av att musklerna har skadats och blivit slappa. Besväret beror ofta på att man använt dåliga skor, allmänt slitage eller att man genomgått en operation. Detta leder till smärta och domningar under framdelen av foten och kan även leda till att man tappar känseln och får förhårdnader under det drabbade området. Även detta besvär kan behandlas genom att träna upp och stärka området, samt med iläggssulor som rättar till fotens position. Sulorna rätar upp och stödjer foten, så att man kan stiga korrekt och har en mjuk geldyna under framdelen, som dämpar stötar och skyddar foten från ytterligare påfrestningar.