Många reseguider skrivs av journalister, resebyråer eller proffs inom turism. Men här kommer en genuin reseguide från en Lokalinvånare i Stockholm. Detta är vad en Stockholmare skulle säga att en turist inte får missa:

Sofo

På Södermalm i Stockholm så hittar du området som kallas Sofo. Det är ett mysigt område med vackra gamla lägenhetshus, små butiker och restauranger och caféer. Här hänger många som bor på Södermalm och det är även en favorit plats för kändisar att både hänga och bo på. Du hittar inte stora kedjor som HM här, utan mer fristående lokala butiker.

Hagaparken

Vill du se natur och röra på dig så ska du ta dig ut till haga parken. Här är det många promenad stigar och du kan jogga, promenera och gå med barnvagn här. Det finns några caféer där du kan vila och fika, om du inte tagit med dig filt och picknick korg.

Kohphangan

Kohphangan är en thailändsk restaurang som ligger på Södermalm. Här är inte bara maten fantastisk god, utan inredningen är bara den värd ett besök.
När ni kommer in i restaurangen så får ni skriva upp er på en tavla, hur många ni är i sällskapet, och så får ni vänta till ett bord blir ledigt. Där finns en bar och lite olika thai inspirerande sittplatser. Köp en god thailändsk drink medan ni väntar på ert bord. När ni får bord så får ni hoppas att det är på nedre nivån, för det är där inredningen är som bäst. Ni kommer ner i en thailändsk djungel, med små trä bås och tär sittplatser. Det rinner en bäck med fiskar i vid toaletten. Musiken här nere är ljud som låter som att du är i Thailand. Syrsor som spelar. Mitt under middagen kan ett oväder dra in, belysningen minskar och det hörs muller, åska, blixtrar och regnljud från högtalarna.
Som sagt, mer än bara mat.

Selma day spa

Selma day spa ligger högst upp i ett hotell. Där finns en pool på taket, gym, bastu och så kan du få olika spa behandlingar som massage och mycket annat. Du kan ta ett dopp i poolen samtidigt som du njuter av utsikten över Stockholms takåsar. Längst ner i hotellet finner du även en mycket bra restaurang om du blir hungrig efter allt badande och spa:ande.