Gillar du att prova nya trender inom hudvård? Då kanske koreansk hudvård kan vara något för dig. Koreansk hudvård är en ny trend i Sverige. Det märks både bland hudterapeuter och i sortimentet hos webbutikerna som specialiserat sig på hudvårdsprodukter. Den koreanska hudvården skiljer sig avsevärt från vad vi är vana vid i Sverige.

 

Den koreanska rutinen när det gäller att ta hand om sin hud innehåller ofta 10-12 olika steg som noggrant ska genomföras i tur och ordning. Det finns mycket att läsa om koreansk hudvård online. Du hittar också en rad olika produkter inom koreansk hudvård på nätet.

Ta hand om din hud med koreansk hudvård

Att ta ha hand om sin hud är viktigt både för att må bra och för att se bra ut. Med en daglig hudvårdsrutin, exempelvis den koreanska, kan du motverka rynkor och för tidiga tecken på åldrande. Se till att du har rätt produkter hemma och att du kan din rutin. Då kommer det snart att bli en god vana att ta hand om din hud, både morgon och kväll.

 

Det viktigaste momentet inom koreansk hudvård är rengöringen. Ett par exempel är oljebaserad ansiktsrengöring och vattenbaserad ansiktsrengöring. Men även ögoncreme och lotion förekommer inom koreansk hudvård. Kom ihåg att du inte behöver tillämpa alla steg eller använda alla produkter.

Hitta din egen rutin

Fundera på vilka behov du har och vilket resultat du vill uppnå och välj de produkter som passar dig. Prova dig fram inom den koreanska hudvården och hitta din egen rutin som du tycker fungerar.

 

Den koreanska hudvårdens alla steg kan verka främmande och omständlig men när rutinen väl har satt sig finns det något avslappnande och avstressande i rutinen. Beställ gärna lite produkter, läs på och prova dig fram. Kanske hittar du en metod som fungerar och som ger önskat resultat!