När dina barn tar studentexamen eller diplomeras från universitetsstudier är det mycket fint att uppvakta dem med en gåva som är beständig över tiden och var är mer beständigt än smycken. Det finns få saker som är så klassiskt fint att uppvakta med som olika former av smycken. Det är en tradition som går tillbaka i mänsklighetens historia så lång vi vet något om det. När den moderna människan trängde undan neandertalarna från Europa var det möjligt att spåra deras boplatser just på grund av att där fanns det ibland smycken kvar.

Vilka typer av smycken passar för en examen

Det finns en stor mängd olika smycken som kan passa som examensgåvor. Det finns en viss könsskillnad här eftersom halsband och örhängen sällan bärs av män men klockor, armband och ringar kan bäras av både män och kvinnor.

Klockor är en mycket bra typ av examenspresent eftersom de inte bara har en beständighet över tiden men också har en funktion som gör de angenäma att bära vilket i sin tur konstant påminner bäraren om den prestation personen genomfört.

Tänk på detta när du köper smycken

Det finns ett antal viktiga saker att tänka på när man köper smycken. Det får trots allt inte bli så att någon skandal uppenbarar sig efter att personen mottagit gåvan.

  • Var noga med äktheten när du köper ädelmetaller och juveler
  • Tänk på garantier och annat när du köper klockor
  • Om du genomför köpet utomlands är det extra viktigt att kontrollera att du har returrätt och garantier som verkligen gäller

Enkelt att hitta pengar till smycken

När det gäller finansieringen av köpet är det enkelt för dig att låna till det. Det finns en mängd olika långivare som ger smslån och därför är det viktigt att du använder en tjänst för att jämföra dem innan lånar.