Key Largo är ett idylliskt resmål som är en del av Floridas vackra ö-värld som kallas the Keys. Klimatet är tropiskt och varje år bjuder det på 3 000 soltimmar. Resmålet är omtyckt av turister och ses som en av de bästa dykdestinationerna i världen. Inte långt därifrån ligger USA:s enda korallrev. I närheten ligger dessutom spännande Everglades vilket är intressant att utforska på grund av det unika ekosystemet och djurlivet.

Svenskar uppskattar tropiska Florida under de kallare vintermånaderna, samtidigt som det bara är en flygresa på 10 timmar bort. Vi tipsar om vad du inte får missa när du besöker Key Largo. På Travelgrip kan du också läsa mer om vad semesterorten har att erbjuda

Upplev Key Largos spännande djurliv

Förutom att man njuta av paradisstränder och spännande natur finns det också en mängd olika aktiviteter man kan prova på.

För dig som alltid velat simma med delfiner, är ett besök på Dolphin Cove väl värt ett besök. Besökarna kan simma med de vackra djuren i en stor lagun. Besöket inleds med en båttur där man lär sig allt om delfiner och vad man ska tänka på inför ett möte. Delfinerna är tränade i att möta olika människor. Vad som gör mötet så unikt är att delfinerna simmar fritt och att de själva väljer vem de vill interagera med.

För fågelälskaren finns den intressanta Florida Keys Wild Bird Rehabilitation Center där man blir undervisad i hur man tar hand om skadade fåglar. Det är speciellt bra för barn som får lära sig mer om de insatser som görs för att skydda djur och natur. Vid varje fågel kan man läsa om vad som gjorts för att rehabilitera den.

John Pennekamp Coral Reef State Park är en spännande undervattenspark som grundades 1963. Här kan du utforska korallrev, mangrovemossor och sjögräsbäddar. Både dykning, båtturer och kajakturer erbjuds besökaren. Det finns ett Visitor Center med ett stort saltvattensakvarium där man kan se på fina fiskar.

Fartfylla aktivteter i Key Largo

Inget besök i Key Largo utan roliga vattensporter. Dykentusiasten bör testa Rainbow Reef Dive Center, där du får följa med på dykturer vid korallrev och gamla båtvrak. Här kan både nybörjare och experter få hjälp och stöd vid sina dyk.

Förutom dykning kan du också paddla kajak i Everglades eller testa Key Largo Parasail där du kan sväva över det glittrande vattnet. Självklart finns det mer stillsamma båtturer där man kan spana på djur och natur från ett betryggande avstånd. Den vackra naturen kan ibland bli förrädisk. Hajar vid badstränderna, farliga jättemaneter och alligatorer är några djur att se upp för.

Ett bra boende är så klart ett måste. Det finns en mängd hotell att välja på, men varför inte satsa på något unik som Jules’ Undersea Lodge som ligger långt ner under havets vattenyta. Man måste så klar vara dykare för att kunna besöka hotellet. Väl nere i djupet finner man något alldeles unikt. Flera kända personer som Steven Tyler och den kanadensiska ministern Pierre Trudeau har bott där.

Ta dig fram i Key Largo med omnejd

USA är ett bilburet land och visst är det något magiskt med att kunna köra bilen från destination till destination. Overseas Highway går från ö till ö, den är totalt 170 kilometer lång. Ha inte för bråttom utan stanna vid små restauranger och maxa din semesterresa. Bilresan är mycket naturskön och ganska lättnavigerad eftersom det sker på den enda större huvudvägen som går hela vägen ner.

Om du inte vill utforska Key Largo med bil finns det också möjligheten att göra det till fots via olika vandringsleder. Florida Keys Overseas Heritage Trail är ett längre historiskt spår som förbinder Key Largo med Key West. Här kan du både gå och cykla och ta dig över flera historiska järnvägsbroar samtidigt som du njuter av naturen. På vägen passerar du Biscayne National Park, Everglades National Park och Florida Keys National Marine Sanctuary. Här förenas historiens vingslag med vacker natur.

Få din kulturdos på semestern

Ingen semester utan en dos kultur. En av de största inom litteraturen var Ernest Hemingway som älskade sitt Key West. Man kan besöka hans gamla hus, en av många tjusiga villor runt om i området. En av de dem tillhörde Hemingway, som köpte det 1931. Idag är det omvandlat till ett museum där vi får veta mer om den utsvävande författaren. Runt huset finns det ett 50-tal katter, som säkert är avkomma till den första katten som Hemingway fick av en sjökapten.

Det finns också ett känt galleri som heter The Gallery of Kona Kai som ägs av det gifta paret Veronica and Joe Harris. Här kan du njuta av konst från lokala konstnärer. Du kan dessutom tillbringa natten eftersom det är del av en semesterort. Galleriet har också gått över till att visa kända konstverk från hela världen.