Javisst kan det de. Brinner du för mode och kläder så finns det flera olika yrken som skulle passa dig:

Stylist

En stylist jobbar med att stajla andra människor. Till exempel kändisar inför tv program och fotograferingar. Du ska hitta rätt kläder för rätt person – kläderna ska kännas rätt för just den personen och den stil som den personen har. Du ska tänka på helheten, så det är inte bara kläder utan även skor, smycken, accessoarer med mera.

En del stylister fixar även hår och make up, eller ger frisörer och make up artisterna instruktioner om hur de ska se ut.

Designer

Jobbar du som designer så är det du som ritar plaggen. Det är du som skapar modet. Du behöver inte sy själv, men kan vara med under tillverkning och säga hur plaggen ska sys, vilket material de ska vara i med mera.  

Du kan även jobba åt någon stor butikskedja som designer, och var en i teamet av de som tar fram butikskedjans kollektioner.

Inköpare

Du kan också jobba som inköpare på ett modehus. Sitta och titta igenom alla kommande kollektioner och välja vad just er butik ska köpa in och sälja hos er. Du reser troligtvis runt och gör besök hos olika modehus, och får komma och kolla på kollektioner långt innan det är dags för dem att komma ut i butik. 

Modejournalist 

Jobbar du som modejournalist så är ditt jobb att skriva om just mode. Du besöker alla modevisningar och skriver sedan om dessa. Du sätter ihop modereportage för tidningar och kanske har du en frågespalt där folk kan skriva in och ställa frågor som rör mode. Du kan även medverka i tv program där det pratas om mode, och sitta med som en expert inom ämnet. Som modejournalist så gäller det att ha ett genuint intresse för mode och kläder och verkligen hänga med i ala svängar och ha full koll på vad alla stora modehus har för sig.