Gardiner är en viktig del i en lyckad inredning. Gardiner bidrar till ett mer ombonat intryck. Dessutom får du en bättre ljudmiljö i ditt hem. Välj gärna tjocka, textilgardiner om det är viktigt för dig att påverka just ljudmiljön. Med många barn hemma eller om du ofta har gäster så kan det vara skönt att ha så mycket material som möjlighet i hemmet som dämpar ljud.

 

I den här texten tittar vi lite närmare på vilka fördelar som finns med gardiner och hur du kan inreda med gardiner för att de ska bidra till att ditt vackra hem blir ännu vackrare. Vi kommer också nämna lösningar från Somfy.

Välj gardiner som matchar din övriga inredning

Se till att de gardiner du köper matchar med din övriga inredning. Det gäller både stilen på gardinerna och vilka färger du väljer. I ett gammaldags, lantligt inrett rum kan det passa bra med långa, vita linne-gardiner. I ett mer modernt, stilrent inrett rum kanske det är bättre med raka, mörka gardiner. Oavsett vilken stil du väljer så finns det stora fördelar med motoriserade varianter. Det ska vi kika närmare på nu.

 

Gardiner kan fylla en rad olika funktioner. De kan vara bra för att hålla värmen ute eller för att slippa få solsken direkt in i ett rum. Samtidigt kan det vara fint att enkelt kunna dra undan gardinerna ibland. Med motoriserade gardiner från Somfy kan du styra dina gardiner med ett enkelt knapptryck. Titta gärna närmare på lösningarna från Somfy.

Sy dina egna gardiner

Att inreda sitt hem kan vara en utmaning. Med vackra gardiner blir det lite enklare. Om du inte hittar de gardiner du söker på marknaden finns det alla möjligheter att sy sina egna gardiner. Då behöver du bara hitta ett tyg som du verkligen gillar. Lycka till med din inredning!