Att rengöra och reparera utsidan av ditt hem behöver inte vara ett vårstädningsprojekt, men det är trevligt att kunna gå ut och njut av det varma vädret efter en lång, kall vinter inhom. Här är några ofta försummade utomhusprojekt som du kanske vill överväga att ta itu med. Den viktigaste utrustningen för att få all rengöring gjort är en högtryckstvätt, skyddskläder och ställningar som är säkra att stå på i flera timmar åt gången. Det enda som vore värre än att inte göra någonting alls skulle nämligen vara om du föll och gjorde illa dig själv.

Rengör husfasaden

En högtryckstvätt kan snabbt rengöra utsidan av huset och själva husfasaden, men var försiktig eftersom det extremt höga trycket kan skada trä och andra mjukare material. Du behöver inte nödvändigtvis tvätta själva fasaden eftersom du använder högtryckstvätten, men det är en bra idé att lägga till lite medel i behållaren på maskinen för att lossa envis smuts och få jobbet gjort snabbare. Var noga med att använda en rengöringsmedel som är gjord för tryckvätskan och avsedd för den typen av yta du rengör. Olika rengöringsmedel är tillgängliga för specifika områden, som t.ex. murverk, och det finns många bra produkter där ute.

Laga uppfarten

Uppfarter och trottoarer behöver också regelbundet underhåll. Börja med att ta bort gräs eller ogräs som vuxit in på uppfarten eller växer i sprickor i asfalten. Tvätta sedan noggrant med en tryckvätska för att avlägsna smuts och annat tråkigt. Därefter kan du eventuella fylla hål i asfalten eller betongen.

Rengör uteplatsen och balkongen

Uteplatser eller balkonger av trä tar mycket stryk från vädret, och de måste rengöras väl lite nu och då för att kunna se fina ut. Detta kan också göras med en högtryckstvätt, men se till att inte du inte skadar träet. Du kan också använda en längre skrubbborste för att få jobbet gjort. Att ha en ren uteplats innebär att du kan vara värd för mysiga sammankomster när våren och sommaren börjar rulla fram. Så se till att du tvättar alla utemöbler också så att allt är redo för grillkvällen!

Reparera taket

Våren är också en bra tid att undersöka ditt tak för att se om vintersnön och isen har orsakat några problem som behöver uppmärksamhet. Leta efter sprickor eller saknade takplattor som kan behöva bytas ut eller repareras eftersom dessa kan orsaka läckage och permanent skada. Var därför särskilt uppmärksam på att kika runt skorstenar, rörledningar och andra öppningar som är benägna att börja läcka. Försegla eventuella luckor med takcement. Ta också bort löv, pinnar eller annat skräp som har byggts upp i rännor och mot skorstenar eller verando. Detta är också ett utmärkt tillfälle att rengöra alla fönster på huset och se till att du kan se allt ditt fina arbete från insidan av huset.

Vi önskar er en fin vår med en massa sol och trevligheter!