IT – branschens framgångar och blixtsnabba utveckling har inte undgått någon. Idag är det mycket som sker och förändras inom den industrin. Nya teknologier dyker upp, fräscha och innovativa lösningar blir allt vanligare. Många och duktiga specialister arbetar varje dag för att skapa en bra digital miljö där idéer och verksamheter frodas och utvecklas. Vad är bland det viktigaste för IT – branschen? Hög säkerhet, så klart. Något mer allmänt eller something generic angående det ämnet kan du läsa om här.

Säkra lösenord

En av grunderna till en säker digital miljö är att vara mån om lösenorden du använder. Idag finns det gott om olika artiklar och guider om hur man skapar ett säkert lösenord. Här listar vi några av de vanligaste tipsen som kan vara användbara:

  • Använd inte självklara ord eller nummer förknippade med din persona, till exempel ditt personnummer, gatuadress eller namn.

  • Lösenordet får vara 12 tecken långt och bör innehålla stora och små bokstäver i kombination med tecken och siffror

  • Använd en lösenordshanterare. Sådana typer av program memorerar dina lösenord vilket gör att du inte själv behöver hålla reda på dem. Programmen kan även ge bra förslag till hur du ska skapa ett starkt lösenord.

Jämför produkter och tjänster

Digital säkerhet är ett brett begrepp som omfattar flera olika delar. En del menar att användningen av en VPN (virtuellt privat nätverk) leder till större säkerhet medans andra säger emot och tar fram andra mer passande lösningar. Vad passar dig och vilken leverantör ska du välja? Efterfrågan på tjänster som skapar en bättre digital säkerhet är stor. Följaktligen är även utbudet stort. Hur väljer du? Använd dig gärna av jämförelsesidor där olika företag och tjänster finns listade tillsammans med olika åsikter angående utbud och priser. Sådana typer av sajter kan gott hjälpa dig när du söker efter en passande partner.