Är er soffa gammal, nedsutten och sliten? Då börjar det kanske vara dags att fundera på att köpa en ny soffa. Det kan vara en djungel att hitta en ny soffa då det finns ett enormt utbud och väldigt många butiker att välja på. Idag kan man köpa soffa både i en fysisk butik eller beställa en på internet med hemleverans.

Här kommer en liten guide på hur du kan hitta den perfekta soffan för just er: 

  • tänk först på hur mycket ni är beredda att betala för en soffa. Då vet ni i vilken priskategori ni kan kolla i, och kanske vilka butiker som går bort och vilka ni kan besöka. Det är bra att ha en budget redan innan, så ni vet hur mycket ni faktiskt är beredda att betala. 
  • vart ska soffan stå? Hur stor plats är det där? Mät och kolla olika möjliga möbleringar så ni vet vad som får plats. Skriv upp de olika sätten som det går att möblera på och hur måtten är på de olika ställena så ni vet när ni sedan börjar kolla på soffor. 
  • vilken modell av soffa vill ni ha? Det finns många olika varianter att välja på. Det finns hörnsoffor, soffor med divan, soffor utan divan, soffor med cozy hörna – Vilket brukar innebära att det är en liten sväng i ena änden av soffan där man kan sitta och mysa, därav namnet myshörna, två sits soffor, 3 sits soffor och mycket mer.

    Är ni en familj så kan ni tänka på hur många ni är som brukar sitta tillsammans i soffan, och utgå från det hur många platser ni behöver.  

  • sist men inte minst ska ni tänka på färg och material. Tänk på vilken färg ni har på övrig inredning i rummet, vilken färg eller mönster ni har på era tapeter. Har ni mattor och gardiner som ni vill ha kvar, tänk då även på att de ska matcha med dessa. Man vill inte köpa en soffa som är i en helt annan stil eller som skär sig mot övrig inredning, bara för att man tyckte den var snygg i butiken. Utan tänk efter ordentligt innan, vad som passar, så att ni gör rätt val.