Att sväva fram en decimeter ovanför marken var förr något som bara gick att drömma om. Men när Hoverboarden gjorde sitt inträde blev drömmen sann och det är nu möjligt för vem som helst att prova på det nya sättet att färdas – och roligt är det.

Ska du ta dig till jobbet eller skolan, eller vill du bara gå ut och ha kul? Då kan en hoverboard vara precis vad du behöver. Med en hoverboard färdas du snabbt till din destination med hjälp av två stadiga hjul och din egen balans.

Det nya färdmedlet drivs med hjälp av el och styrs helt enkelt med hjälp av din egen vikt. Detta gör den med hjälp av sin inbyggda självbalansering som låter dig bestämma vart du åker endast med hjälp av att luta din kroppsvikt i olika riktningar. Detta kan kännas ovant till en början, men när du väl fått grepp om balansen är en hoverboard ett av de absolut smidigaste sätten att ta sig fram på, vart du än ska.

Fort går det dessutom. Med hjälp av en hoverboard kan du ta dig runt i en hastighet av ungefär 15 km/h, vilket känns som dubbla hastigheten när du väl står på din bräda. De allra flesta typer av hoverboards gör sig allra bäst på plana underlag så som asfalterade vägar och liknande, dock finns det en del som är utrustade med större hjul vilket underlättar en hel del om du skulle behöva färdas på exempelvis grusvägar.

Men helt oavsett vilken hoverboard du väljer kan du vara säker på att du kommer att färdas i stil på ett sätt som hittills endast varit möjligt i drömmarnas värld. Att du dessutom får ett lika roligt som praktiskt färdmedel som med lite träning passar för hela familjen är bara en välkommen bonus.