Vintern närmar sig och det kan vara bra att redan nu börja fundera på att skaffa vinterjackan. Fundera på både värme, väderskydd, komfort och stil när du ska avgöra hur årets vinterjacka ska vara. Ska den bara vara bra för helt vanliga aktiviteter, som att gå till den lokala skridskobanan eller pendla till jobbet i stan? Ska den skydda mot mera extrema situationer, som vintersport? Eller är det frågan om en jacka som ska signalera kvalitet när man ser dig?

Eftersom det kan vara en större investering att köpa en bra vinterjacka ska den helst fungera både till vardags och mer formella tillfällen. Om inte du vill nöja dig med en bra jacka, utan kanske behöver två, eller har specialbehov, händer det att ekonomin blir en utmaning. Om det är tillfället kan det vara en bra idé att kontakta Profilkredit, för att se vilka möjligheter du har för ett lån.

Utseende och funktionalitet

En vinterjacka är ett plagg som ska kunna motstå kyla, vind och snö och regn med. Den ska ha bra isolering så att kroppen blir varm även när den inte är i rörelse. En bra vinterjacka ska kunna hålla både dig och dess egen isolering torr och bör därför ska den helst ha ett vattentätt men andningsbart ytterhölje. Bortsett från att de ska fungera i en kall miljö tenderar många vinterjackor ofta att vara längre än höst- och vårjackor.

En vinterjacka behöver inte vara onödigt polstrad för att vara funktionell. De stora producenterna av vinterplagg har tagit fram jackor som verkar omöjligt varma jämfört med hur tjockt materialet verkar vara. De finns i flera färger, beroende på producent förstås. De finns även att få den här typen av eleganta vinterjackor, som konstruerats att klara av både regn och kyla. En kylig vinterregnskur kommer med andra ord inte att lämna dig fuktig och eländig.