Skapa en lite exklusiv stämning omkring din fest. Istället för att bjuda alla du känner och se vem som kommer, så begränsa antalet. Rör det sig om en bröllopsdag – 40 år kanske? – då kan ett femtiotal gäster passa. Är det en fest ”bara för at”t kan du begränsa antalet gäster till tio styck. Välj ut några speciella vänner från olika områden i ditt liv. Kanske grannen skulle fungera jättebra tillsammans med en av vännerna från ridklubben. Självklart funderar du på deras olika personligheter och försöker samla en allsidig blandning personligheter. Både introverta och extroverta. Det behövs både storytellers och lyssnare för att skapa en lyckad tillställning. Ålder är förstås något du blandar.

Vad ska ni äta?

Maten är kanske bland det viktigaste för en lyckad fest, men hemlagat känns inte tvunget. Beställ maten utifrån och koncentrera dig om dina gäster istället.

Underhållning behövs också

Det är ofta musiken som skapar stämningen på en fest. Har du gjort ditt benarbete har du en spellista som varar i flera timmar. Den har lugnare musik medan ni äter och mera dansanta toner som kvällen skrider framåt. Självklart kan du bara koppla in Spotify och låta resten sköta sig själv, men det känns inte helt rätt att överlåta detta. Fel toner kan helt ändra en lyckad tillställning. Ett alternativ är att beställa in en moderator. Vederbörande kan fungera som DJ, men har du valt rätt kan det både bli roliga inslag och reguljära föreläsningar, du kan roa dina gäster med. Det kostar förstås, men är festen tillräckligt viktig är det värt det.

Olika sällskapslekar kan även bidra till stämningen. Det kan vara riktiga klassiker som charader, men du kan även ta till någon av alla lekar som finns att tillgå som appar. Det finns inget som skapar en lyckad fest som när man skrattat riktigt gott ihop