Men du behöver också ny garderob, samtidigt som en helgresa till Berlin också ligger högt på önskelistan. Handen på hjärtat, hur ”ny” måste telefonen vara? Förra årets modell kan kanske fortfarande fresta? Ifall du kan tänka dig att titta på en begagnad telefon, kan det vara en del pengar att spara här. Självklart ska du se dig för när du köper begagnat men vi har ett par tips här, för att ta dig igenom processen.

Det första du tittar på är vem som säljer. En gammal god vän, kan verka som det perfekta valet. Det kan dock visa sig vara en riktigt dålig idé. Klarar vänskapet av en dålig handel? Om det blir problem med telefonen, hur hanterar ni det? Att köpa en begagnad iphone av en okänd person på Blocket kanske inte heller verkar speciellt lockande. Det finns alternativ när du ska köpa begagnad telefon. Du kan istället välja bland flera etablerade affärer som numera säljer begagnade telefoner.

 

Tryggt att handla

En av fördelarna med att välja en etablerad och registrerad säljare är förstås tryggheten. En etablerad återförsäljare har ju sitt goda rykte att värna om. Om du handlar privat, finns också risken att Iphonen är stulen. Ett för billigt pris ska få alla inre larm att blinka. Tumregeln är att om något låter för bra för att vara sant, så är det förmodligen också det.

Batteriet är värt att undersöka

En utmaning hos flera telefoner är batteriet. Vill du vara säker på att detta är ok, innan du köper en begagnad Iphone, kan du undersöka detta. Från modellen iOS12 och uppåt kan du gå in i Settings och själv se hur det står till. Under Battery och sedan Battery health, får du upp procent. Står det 100 % är batteriet perfekt, ju lägre procentsiffra du får upp desto sämre skick är batteriet i.