Internet är något vi nästan alla vill ha, och nästan alla är beroende av, idag. Man vill snabbt och enkelt ha en internet uppkoppling i sin mobil, surfplatta och dator, vare sig man är hemma eller på språng. Man använder internet till mycket olika saker, och det är först när man är utan det som man verkligen inser hur beroende man är av det. 
 
Vilket bredband ni ska välja och från vilket bolag beror kanske på vart ni bor. Vilket utbud finns just där och vilka har bäst täckning? Kan vara smart att fråga runt bland vänner, bekanta och grannar för att höra vad de har och hur det fungerar. Det är viktigt att välja ett nät som faktiskt fungerar där du bor, man kan inte alltid lita bara på vad försäljarna säger. Dina grannar ger dig en mer verklig bild av hur det ser ut. 
 


Vilket bolag 


De flesta internet leverantörer har olika bredband som du kan välja på. Undersök vilket bolag du tycker har bäst pris och vad du får för pengarna. Glöm inte heller att kolla hur bra teckning nätet har där du bor. 
 


Wi-fi 

Det är smidigt och bekvämt att köpa en router och koppla till ditt bredbands modem så att du får wifi i ditt hem. Wifi innebär att internetet blir trådlöst och du behöver inte ha en sladd i gör att surfa.  
 


Datamängd och hastighet  

När du kollar priser på bredband så är det viktigt att du även tittar på hur stor datamängd som ingår och vad hastigheten är. Om du ska streama filmer med mera är det bra att ha en stor datamängd och en hög hastighet så att det inte går jättesegt. Det brukar mätas i megabit per sekund, till exempel 100mbit/sekund.  
 
Kom ihåg när du tecknar ett bredbands abonnemang – du kan oftast uppgradera men inte nedgradera. Känner du dig osäker på hur mycket datamängd ni behöver så välj en lägre mängd för att senare kunna uppgradera ifall ni behöver mer.