Att byta ut diskbänken eller hela köksbänken är inte någon liten förändring. Det kan vara en kostsam affär. Om inte du är redo för detta kan du fundera på en gedigen skärbräda. Det låter inte av mycket men får du tag på en snygg modell som kan ligga framme permanent, kan det vara värt att fundera på.

Ifall köksbänken är av trä, kan du också fundera på att måla om den. Det finns många snygga färger att ta till, både diskreta, klassiska köksfärger och mera vågade. Detta förutsätter förstås att du inte hyr ditt hem, utan äger det och kan måla om som du vill

Om ljuset i köket känns för mörkt, så byt det. Det är betydligt enklare att byta lampan i taket än man kanske tror, och det är verkligen värt det. Om det ä ren vintagelampa du hittat på blocket eller om du varit i lampaffären spelar inte så stor roll. Bara du hittat en lampa med bra ljus. Glöm inte att fundera på ljus under överskåpen. Det kan vara allt du behöver, för att se vad du gör vid köksbänken.

Tre kökstips till

Nya handtag på köksskåpen kan helt förändra känslan i köket och en ny köksblandare mässing sätter pricken över i’et här. Det är små detaljer som detta som kan ändra allt, om inte du ska helrenovera köket förstås.

Hyllor som kan flyttas i skåpen och insatser i lådorna är ett måste om du vill känna att du har ett välorganiserat kök. Det finns flera återförsäljare som saluför detta.

Om du diskar för hand, eller bara sköljer av hela disken innan du sätter in den i diskmaskinen, behöver du et stadigt diskställ. Det finns billiga varianter, men här skulle vi rekommendera att du använder en slant och skaffar en modell som verkligen håller. Du kommer inte att ångra dig.