Sommaren är en tid då man ska försöka vara utomhus så mycket det bara går. De flesta av oss är väl medvetna om att när vi vistas utomhus så mår vi bättre. Det är dock inte alltid som vi självmant väljer att vistas utomhus. Det kan mycket väl bli så att vi håller oss inne för att det är en vana, eller för att vi tycker det är bekvämare att vara inne när vädret inte är perfekt utomhus.

Vad den som jobbar från hemmet då och då kan göra är att skaffa ett bekvämt utebord som man kan placera på terrassen för att kunna sitta där och jobba. Läs mer om utebord här: https://www.vidaxl.se/g/2684/utebord.

Arbeta på distans

Distansarbete har vuxit som företeelse under de senaste åren. Det är nu inte alls ovanligt att nästan alla personer som har någon form av kontorsarbete sköter detta arbete från hemmet från tid till annan och denna tid med arbete från hemmet har ökat i omfattning. Det finns en stor mängd fördelar med detta; för individen, företaget och samhället. För individen är det framförallt tid som sparas på att pendla och fysiska möten som är de stora fördelarna. De som upplevt ett möte online vet att det är ganska skönt att få dessa möten överstökade så snart det bara går. Detta gör att många personer som arbetar från hemmet blir mycket effektivare när de gör det.

Bättre fokus när man arbetar utomhus

En annan fördel med att arbeta från hemmet är att man just har fördelen att kunna använda sitt nyinköpta utebord för sitt arbete. Vilken känsla att kunna sitta utomhus och arbeta. Det är egentligen helt oslagbart och den som gör det kommer säkert att må mycket bättre av det.

De nackdelar som finns med att jobba från hemmet är väl främst att det kan bli ensamt.