Husvagnssemester är något många älskar. Friheten att koppla av i sitt egna “hem” i husvagnen och när som helst kunna köra iväg igen med familjen. Friheten att kunna stanna lite varstans utan att behöva checka in på hotell, packa upp saker osv. Allt finns ju redan i husvagnen. Är du osäker på om husvagnssemester är för dig? Läs då vidare och du kommer bli övertygad.

Kostnadsbesparande

Det första och kanske bästa argumentet är kostnaden. Det är betydligt billigare att köpa, hyra eller låna en husvagn på semestern som ni kan sova i jämfört med att checka in på ett hotell varje natt. Dessutom kan ni enkelt laga mat i husvagnen och spara in på kostnader där också.

Större frihet

Det är en frihet att åka på husvagnssemester. Stanna lite varstans, inget behov av att packa upp och ned saker, ni vet var ni kommer sova (även om husvagnen i sig såklart rör sig). Stanna mitt i ingenstans om ni så önskar – det enda som behövs är en platt yta där husvagnen kan stå. Slipp leta efter hotell, hostel eller liknande – friheten med en husvagn är enorm!

Barnen älskar det

Har du barn i familjen? De älskar husvagnssemester. De tycker det är kul och spännande att bo i en “bil”. Barnen känner sig hemma direkt även fast husvagnen tar er till nya platser. På ett hotellrum vet man aldrig hur barnen trivs – en dålig säng, dålig luft, dålig mat – slipp alla sådana orosmoment.

Husvagnssemester kräver planering

En husvagn och husvagnssemester kräver emellertid lite planering. Först ska ju själva husvagnen införskaffas på något sätt. Sedan är det viktigt att ha med rätt husvagnstillbehör på semestern. Det är många smågrejer som ska tas med: takboxar, överdrag, förtält, gas till spisen osv.

Att ta med spel är ett måste!

Glöm inte heller att ta med roliga saker att göra i och runt husvagnen. Kortlek, yatzy, boule, kubb. Alla typer av spel som hör till livet med en husvagn. Så vad väntar du på? Bege dig ut på husvagnssemester!