Ett välinrett utrymme innebør inte att du måste spendera alla livsbesparingar på inredning. De tre viktigaste sakerna att tänka på när du inreder din ungkarlslya är organisering, modern design och personlighet. Din ungkarlslya ska få dig att känna dig bekväm och som hemma, men det ska också vara en plats där du kan underhålla gästerna.

 

  1. Håll det rent

 

Det spelar ingen roll hur fin din inredning är om ditt hem är smutsigt. En äcklig killukt kommer få dina gäster att vilja lämna din lägenhet omedelbart. Och tvätta dina lakan ofta; smutsiga lakan luktar och är inte vidare trevligt. På Georg Jensen Damask finns det t.ex. många fina sängkläder.

 

  1. Göm kablarna

 

Ja, vi vet att du har alla coola grejer i hela världen, men du behöver inte visa alla kablar. Använd en kabelorganiserare för att få kablarna att se gömda och snygga ut.

 

  1. Lådor och dörrar

 

Om du har en massa saker eller har svårt att hålla dina bokhyllorna organiserade kan det vara en bra idé att köpa förvaringslådor eller placera dörrar på hyllorna. Se till att allt ser snyggt och modernt ut genom att placera all elektronik bakom stängda dörrar eller i lådor. På så sätt ser stället snyggt ut och återspeglar den vuxna versionen av dig i stället för ditt inre barn.

 

  1. Köp en soffa

 

Om du inte redan har en soffa är det dags att köpa en. Bäddsoffor är ingen höjdare för dem som inte bor i studentrum, så det är bäst att du gör dig av med bäddsoffan. Du kanske säger till dig själv att du behöver en extrasäng för kompisar som hälsar på, men köp i så fall en riktigt bra luftmadrass istället.

 

  1. Blanda höga och låga priser

 

Det är fortfarande okej att handla på IKEA, men köp inte allt där. Håll dig borta från IKEA-klassiker som LACK-bordet och POÄNG-stolen. Du har råd att spendera mer än 70 kronor på ett bord, eller hur? När du handlar på IKEA gäller det att köpa saker som är av lite högre kvalitet och ser ut att höra hemma i ett vuxet hem och inte i ett studentrum.

 

  1. Visa din personlighet

 

Din ungkarlslya borde inte avslöja allt om vem du är vid första anblick, men det borde ge en generell bild. Dessutom vill du att ditt hem ska reflektera vem du är för att se till att du kommer att känna dig bekväm och trivas. Kika på Hardcasa om du vill ha mer killtips!